T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / ÇUKUROVA - Sungurbey Anadolu Lisesi

LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROGRAMI OKULUMUZDA BAŞLADI

Öğrencilerimizin iletişime ve öğrenmeye açık, sistematik düşünebilen, öz güven sahibi, fikirlerini her ortamda ifade edebilen bireyler olarak yetişmesine imkân sağlamak amacıyla "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" başladı.

24-11-2023

 

 

  "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" ile öğrencilerde bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi hedeflendi.

"Liselerde Bilim Uygulamaları Programı"nda il geneli bilimsel toplantılar fen bilimleri, matematik ve teknoloji alanı için koordinatör okul, ilde bulunan fen liseleri veya Anadolu liseleri arasından; sosyal bilimler alanı için ilde bulunan sosyal bilimler liseleri veya Anadolu liseleri arasından İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlendi.

 

Buna göre ilimizde 2 tema belirlendi. Bu temalardan biri "Milli Teknoloji Hamlesi" diğeri ise "Türkçe ve Türkçenin Doğru Kullanımı" dır.

 

Okulumuzda ise;

Yürütme Kurulu olarak:

24-11-2023











"Milli Teknoloji Hamlesi"  kurulu olarak:

 24-11-2023

 

 

 






"Türkçe ve Türkçenin Doğru Kullanımı" kurulu olarak:

24-11-2023













Etkinliklerde görev almak isteyen öğrencilerimiz ilgili öğretmenlerimiz ile iletişime geçebilirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.11.2023 - Güncelleme: 24.11.2023 22:32 - Görüntülenme: 111
  Beğen | 4  kişi beğendi