Ekm

Sungurbey Anadolu Lisesinde 2022-2023 Eğitim öğretim yılının ilk günü.   ✔️Açılış törenimizde 2022 okul birincimiz Mehmet Kaan ÜNSEL okulumuza gelerek arkadaşlarına konuşma yapıp Mezuniyet yaş kütüğüne plaket çaktı. Gururumuz olan öğrencimize plaket vererek hayata uğurladık. Yolu açık olsun.   ✔️ Üniveriteye yerleşen öğrencilerimiz 12. Sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar.   ✔️Okulumuza bu yıl en yüksek puanla giriş yapan 9.sınıf öğrencimiz Nazlı KARAKAPLAN'a teşekkür belgesi vererek hoş geldin dedik.   ✔️Tüm öğrencilerimize de kitaplarını teslim ederek iyi dersler diledik.    Tüm öğretmen ve öğrencilerimize harika bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

SUNGURBEY GELECEĞİNİZİN OKULU

Sevgili Öğrencilerimiz

Okulumuz sizlerin daha iyi eğitim öğretim almanız için her yönden hazırlandı.

Bakanlığımız tarafından gönderilen ders kitapları ve yardımcı kaynaklar okulun ilk günü öğrencilerimize dağıtılacak.

Okulumuzda kantin ve yemekhane bulunmaktadır. Yemek yemek isteyen öğrencilerimiz kantin görevlisi ile görüşerek yemekhaneye kaydolabilir.

Okul servislerimizden yararlanmak isteyenler okulumuz servis odasına müracaat edebilir.

Bütün öğrencilerimizin okul kıyafeti ile okula gelmelerini beklemekteyiz.

İlk ders bütün öğrencilerimiz cep telefonlarını kapalı bir şekilde sınıflarda bulunan dolaplara koyacaklar son ders bitiminde teslim alacaklar.

9.sınıfa başlayanların sınıf listeleri güvenlik kulübesine ve okulun giriş kapılarına asılmış olup oradan sınıflarını öğrenebilirler.(E-okuldan da öğrenebilirsiniz)

9.Sınıfa başlayanlar için ilk hafta uyum eğitimi verilecektir.

Öğrenci belgeleri e devlet sitesinden alınabilmektedir.

Derslere ilk günden itibaren devam etmenizi devamsızlık yapmamanızı tavsiye ediyoruz.

5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.

Ağu

2022 YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI

Ağu

2021-2022 Eğitim öğretim yılında okulumuzda yürütülen ''Bak Gör Anla Ve Dünyanı Değiştir'', '' FST(Felsefe Soruşturma Topluluğu)'', '' Doğadan Enerji Doğar'' projeleri  eTwinning Ulusal Destek Servisi tarafından Kalite etiketi ile '' How To Buıld At Local Scale: Sustaınable Actıons All Over The World'' projesi ise Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiş. Projeleri yürüten Pervin KARAYİĞİT, Cemile GELİCİ, Betül ÖZENİR ve görev alan tüm öğrencilerimizi kutlarız.

2022 YKS BAŞARILARIMIZ

SUNGURBEY GELECEĞİNİZİN OKULU

Haz

Okulumuz, öğretmenlerimiz Pervin KARAYİĞİT ve Selen ERGÜ EREN in eTiwinning faaliyetleri kapsamındaki başarılı çalışmalarından dolayı eTwinnig Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Projede görev alan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Yaz Kurslarımıza bekleriz

May

Müzik öğretmenlerimiz Bülen İlçin ve Bülent Dulum'un koordinasyonunda Sual Müzik Külübünün vermiş olduğu muhteşem konser hem gönüllerde hem kulaklarda hem dillerde yankı buldu. Teşekkürler yarının geleceği geçmişini ve kültürünü yaşatan SUAL öğrencilerimiz ve değerli öğretmenlerimiz.

May

Görsel Sanatlar Kulübümüz ayın ressamı olarak NURİ İYEM ile ilgili bilgi ve resimlerin yer aldığı panoları okulumuz girişinde bütün öğrencilerimizin ziyaretine sunmuşlardır. Kulüp öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Nis

Coğrafya öğretmenimiz Betül ÖZENİR rehberliğinde 10. Sınıf öğrencilerimiz Coğrafya dersinde Doğada Üç Unsur, Bitkiler kazanıma uygun olarak bitkileri tanıma ve okul bahçesinde biyoçeşitliliği artırma etkinliği yaptılar. Bu renkli etkinlik için öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Nis

Görsel Sanatlar Kulübümüz öğretmen ve öğrencileri tarafından her ay düzenli olarak belirlenen bir ressamın hayat hikayesi eserleri öğretmen ve öğrencilerimizce hazırlanarak sergilenmektedir. Sanat ve sanatçıya gönülden saygı anma ve yaşatma duygusu yansıtan bu faaliyette emeği olanlara teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Görsel Sanatlar öğretmeni Seçil SEVAY ve İngilizce öğretmeni Atike ÜNLÜ tarafından yürütülen Adana müzelerinin gezildiği projede bu kez 17 öğrencimizle İLTER UZEL TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİ MÜZESİ'ne gezi düzenlendi.

Türkiye'nin ilk diş hekimliği müzesi olan bu müzede tıp, diş hekimliği ve eczacılık ile ilgili eserleri ve araç gereçleri öğrencilerimiz ilgi ile incelediler. Koleksiyon ve arşiv müzeleri dalında ödüllü müzede Atatürk'ün diş kalıbı, Enver Paşa'nın azı dişi, kil tablete  yazılmış tarihteki ilk reçete, ilk organ aktarımının Çukurova'da yapıldığını anlatan heykeller ve daha birçok metaryel görülebilir.

Öğrencilerimize müze ve eserler hakkında dolu dolu bilgiler aktaran, bu gezinin akıllarında kalmasını sağlayan müze görevlisi Haluk Bey'e teşekkür ederiz. Bu müzeyi herkesin görmesini tavsiye ederiz.