Ara

Görsel Sanatlar Kulübümüz ayın ressamı olarak Van GOGH ile ilgili bilgi ve resimlerin yer aldığı panoları okulumuz girişinde bütün öğrencilerimizin ziyaretine sunmuşlardır. Kulüp öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Müzede İngilizce Dersi

9. ve 11.sınıflardan oluşan 21 kişilik bir öğrenci grubu İngilizce öğretmenimiz Atike Ünlü ile Adana Müzesi'ni gezmişlerdir. Müzedeki eserler, tarihte Çukurova'da yaşayan medeniyetler ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarımı için müzelerin önemi konularında öğrencilere bilgilendirmeler yapılmıştır.

11. Sınıfların 4.ünitesinde geçen müzeler konusu ile ilişkilendirilen gezide; öğrencilerimizin ilk kez gezdikleri Adana Müzesi'nden çok etkilendikleri, eserleri dikkatle inceledikleri ve bilgilendirmeleri ilgiyle dinledikleri gözlemlenmiştir.

11.sınıf öğrencilerimiz eserleri gördükten sonra müzenin bahçesinde bu deneyimlerini, hissettiklerini ve fikirlerini İngilizce paragraf halinde yazmışlardır. Ardından müzede en çok etkilendikleri bölümleri İngilizce olarak birbirlerine sordukları kısa bir video çekmişlerdir.

Kas

Her yıl Kasım ayının üçüncü Perşembe günü, Dünya Felsefe Günü olarak kutlanmaktadır. Okulumuzda da Felsefe Öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından Dünya Felsefe Günü etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Felsefi sorgulama pratiğinin vazgeçilmez bir parçası olan eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini sorgulamak ve geliştirmek için hazırlanmış olan FST(Felsefe Soruşturma Topluluğu) adlı e Twinning Projemiz Ulusal Destek Servisince onaylanarak 2021-2022 Eğitim öğretim yılında okulumuzda çalışmalarına başlamıştır. Proje boyunca eleştirel düşünme araçlarını tanıyıp akıl yürütme süreçlerinde içine düştüğümüz hataların/safsataların farkına varma yetkisi kazandırmayı ve bu düşünme biçiminin okul ve sınıf kültürünün bir parçaşı haline gelmesine katkı sunmaayı amaçlıyoruz.Bu amaca ulaşmak için P4C yöntemini temel alarak karma takımlar halinde çalışarak geleceğin yeni toplumunun inşasında yer alacak öğrencilerimize yeni modellerle destek sunan/sunacak değerli öğretmenimiz Pervin KARAYİĞİT e çok teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Selen ERGÜ EREN rehberliğinde kodlamaya farkındalığınn artırılması ve kodlama becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Avrupa Kodlama Haftası etkinliğine okulumuz 9,10 ve 11.sınıf öğrencilerinden oluşan 35 öğrenci Arduino ile robotik kodlama öğrenmeye başlayarak katılım sağlamıştır.